14 жовтня у Києві виступить один з піонерів електронної музики Жан-Мішель Жарр

e-mail

концертУ п'ятницю, 14 жовтня, у київському Палаці Спорту виступить французький 63-річний композитор і виконавець Жан-Мішель Жарр зі своїм музично-світловим шоу.
Жан-Мішель Жарр є одним з піонерів електронної музики, автором і постановником грандіозних світлових шоу, багаторазовим рекордсменом Книги рекордів Гіннеса, а також музикантом з активною соціальною позицією, повідомили Корреспондент.net організатори концерту. Всесвітню популярність Жан Мішель Жарр здобув завдяки альбому Oxygene (1976), який став класикою електронної музики. Альбом незабаром став золотим і завоював нагороду Дисковий Гран-прі (Grand Prix du Disque). Продажі Oxygene є рекордними в історії звукозапису Франції: продано 12 мільйонів копій цього альбому.
Наступні роботи Жана-Мішеля значно вплинули на розвиток електронної музики, особливо амбієнтом і нью-ейдж. У загальній складності по всьому світу продано більше 80 мільйонів копій його альбомів.
Жарр також прославився масштабними лазерними шоу, супроводжуючими його живі виступи.
Неодноразово потрапляв до Книги Рекордів Гіннеса, у зв'язку з тим, що його концерти відзначалися, як найбільші в історії (останній рекорд був зафіксований у Москві в 1997 році, на концерті були присутні 3,5 мільйона глядачів).
1 липня 2011 концерт Жана-Мішеля Жарра, присвячений одруженню князя Монако, транслювався на 121 країну. Крім цього, за концертом стежило величезна кількість людей в Європі, країнах СНД, Індії, Китаї, а також в Південній Америці та США. При цьому, стати свідками виступу маестро Жарра змогло величезне число людей, які стежили за концертом в інтернеті. Концерт також був викладений в YouTube, і висвітлювався в телевізійних новинах по всьому світу. Таким чином, шоу, в честь одруження Князя Альбера Другого і принцеси Шарлен повністю або частково побачила Тримільярдна публіка.
Крім своєї бурхливої ​​і насиченої музичної життя, Жан Мішель Жарр не стоїть осторонь від проблем сучасного світового співтовариства. Він займає активну соціальну позицію, будучи представником ЮНЕСКО і Послом Доброї Волі, сприяючим в здійсненні двох основних проектів ООН Water for Life (Вода для Життя) і Education for all (Освіта для усіх).
Не чужі йому і прості людські слабкості, такі як колекціонування. Він збирає роботів, сонячні окуляри, старі мотоцикли і автомобілі.
У своєму світовому турі 2011 року, Жан Мішель Жарр обіцяє, за допомогою унікальної і нової супертехніка, поєднувати енергію його макроконцертов з емоціями, які можливо випробувати тільки на закритих аренах.
Київський концерт відбудеться 14 жовтня у Палаці Спорту. Початок о 19:00. Вартість квитків: фан-зона - 250 грн, партер - від 700 до 1400, сектора - від 250 до 750.
Яндекс.Метрика        Іконка карти сайту