17 вересня в Києві стартує фестиваль Paris як він є.

e-mail

Фестиваль "Париж як він є"Сьогодні, 17 вересня, в Києві стартує фестиваль Paris як він є. У програмі - безкоштовний показ фільмів, зустрічі з журналістом та письменником Філіпом Мейером і дослідником Крістіаном Маркаде, а також концерт молодої співачки Зази Фурньє.

17 вересня в 18:30 в креативному просторі Часопис, що на вулиці Льва Толстого, 3, відбудеться зустріч з журналістом і письменником Філіпом Мейером. Філіп Мейер - голос французького радіо. Щотижня він обговорює актуальні події національного та міжнародного масштабу одночасно із гостями у студії. Він є автором великої кількіості статей і книг, у тому числі двох творів на тему сучасного Парижа: Paris la Grande (Величний Париж, 1997) та Un Parisien à travers Paris (Париж очима парижанина, 2009). Цю закоханість в Париж XXI століття автор книг, і за сумісництвом режисер, актор і викладач Інституту політичних досліджень (Sciences Po Paris), спробує передати київській публіці.

З 18 вересня в 20:00 на літній естраді Ракушка Маріїнського парку почнуться безкоштовні покази фільмів про Париж, повідомляють організатори фестивалю.

Чотири повнометражні фільми розкривають зв'язок кінематографа і міста. "Френч канкан" (показ відбудеться 18 вересня) відомого режисера Жана Ренуара - музична комедія 1954 року, що зображає Мулен Руж на початку ХХ століття - Прекрасної епохи у Франції. Стрічка 2011 американського режисера Фредеріка Вайсмана Crazy horse (21 вересня) - документальне відображення світу відомого паризького кабаре. Один з найвідоміших фільмів режисера Франсуа Трюфо 400 ударів (22 вересня) є видатним твором Французької нової хвилі. Справжній вуличний тогочасний Париж зображено тут без окрас. Фільм 2011 року режисера Джина Каренара Доном (23 вересня), який має рекордно малий бюджет в 150 євро, зображує сучасне життя окраїни Парижа.

20 вересня в 18.30 в кнайп-клубі Купідон знавець популярної музики, дослідник і автор книги Париж в піснях Крістіан Маркаде розповість про історію Парижа в піснях.

21 вересня в 19.30 на літній естраді Ракушка в Маріїнському парку з безкоштовним концертом виступить французька співачка Заза Фурньє.

Фестиваль Paris як він є триватиме до 23 вересня.

Яндекс.Метрика        Іконка карти сайту